Helyi hírek 2015. február 4. 09:30

117 pár kötött házasságot 2014-ben Félegyházán

117 pár kötött házasságot 2014-ben Félegyházán
2014-ben 117 esküvőt tartottak Kiskunfélegyházán – tudtuk meg Csányiné Mészáros Ágnes anyakönyvvezetőtől, aki arról is beszámolt, hogy az elektronikus anyakönyv bevezetésével a házasulók immár nem a régi „nagy anyakönyvet” írják alá a nagy napon, hanem egy úgynevezett házassági lapot.




Fontos tudnivaló, hogy a törvény értelmében minimum 30 napnak, de legfeljebb egy évnek kell eltelnie a szándékot rögzítő jegyzőkönyv felvételétől az esküvőig. Csányiné Mészáros Ágnes szerint az időpont véglegesítése előtt érdemes lefoglalni a zenészt, a vőfélyt és a vendéglátóhelyet is.

Az anyakönyvvezetőtől megtudtuk, hogy a legtöbben Félegyházán is - megegyezve az országos trenddel - a tavaszi és nyári hónapokra tervezik az esküvőt, de a legnagyobb népszerűségnek egyértelműen az augusztus örvend. Ilyenkor egy-egy szombaton akár 7-8 szertartást is tartanak a 208 fő befogadóképességű, légkondicionált díszteremben.

Áprilistól szeptemberig délután 2 és 19, októbertől márciusig 10 és 15 óra között vannak az esküvők. Azoknak, akik kisebb költségvetésben, vagy egyszerűbb külsőségekben gondolkodnak, megoldást jelenthet a hétköznapon, meghatározott időpontban lefoglalható, térítésmentes szertartás lehetősége, a 25-30 fő befogadására alkalmas házasságkötő teremben. Ilyenkor csak a pluszszolgáltatásokért kell fizetni. Az anyakönyvvezető elmondta: 40-50 ingyenes esküvőt tartanak évente.

T. T.


Fotó: Illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!