Sport 2015. február 7. 12:00

Elkezdődött a futsal diákolimpiai döntő

Képgaléria
Elkezdődött a futsal diákolimpiai döntő
Ünnepélyes keretek között nyitották meg február 6-án Kiskunfélegyházán a IV. korcsoportos fiúk országos futsal döntőjét a Constantinum Sportcsarnokában. A diákolimpiai döntőbe a megyék legjobb csapatai, valamint a főváros legerősebb együttese jutott be. A mérkőzéseket egyszerre két helyszínen, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban és a Constantinum Intézmény Sportcentrumában rendezik meg. A csapatok a sorsolást követően ötfős csoportokba kerültek. A döntőt február 8-án, vasárnap játsszák a KÉSZ Arénában.

A futsal diákolimpiára a 2000-2001 között születetteknél az idei tanévben 597 együttes nevezett. A megyei selejtezőket követően a legjobbak vesznek részt a fináléban. Bács-Kiskun megyét ezúttal Kiskunhalas képviseli.

Az iskolacsapatok között nehéz favoritot találni. Mindenesetre szoros, izgalmas találkozókra van kilátás.

 

A kiírás szerint a győztesek három pontot kapnak. Ha a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor hatméteres büntetőrúgásokra kerül sor. Ennek győztese két ponttal, a vesztes fél egy ponttal gazdagodik.

Az első három helyezettet éremmel díjazzák. Emellett külön elismerésben részesül a gólkirály, a legjobb kapus, a legtechnikásabb játékos és a győztes csapat felkészítője.

 

Csoportbeosztás:

 

A csoport:

1. Debrecen

2. Kiskunhalas

3. Vése

4. Zalaegerszeg

5. Edelény

 

B Csoport:

1. Bonyhád

2. Szombathely

3. Gyál

4. Tarpa

5. Felcsút

 

C csoport:

1. Sopron

2. Bábolna

3. Eger

4. Pécs

5. Budapest

 

D csoport:

1. Szolnok

2. Balástya

3. Salgótarján

4. Veszprém

5. Békéscsaba

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!