Sport 2015. március 8. 13:30

Mosolygó Jótékonysági Sportnap az idősekért

Képgaléria
Mosolygó Jótékonysági Sportnap az idősekért
"Egészséges vagyok és az is maradok"- "Sportoljunk együtt a Mosolygó Jótékonysági Sportnapon az ezüsthajú, aranyszívű emberekért". - Ezekkel a mottókkal szervezi első jótékonysági sportnapját dr. Vargáné Mosolygó Kitti, a rendezvény ötletgazdája. Elképzelése szerint a március 14-i sportnapon Kiskunfélegyházáról Jászszentlászlóra "sportolhatnak ki" a résztvevők. A futás mellett gyalogosan, kerékpárral és görkorcsolyával is teljesíthető a 22 kilométeres táv, vagy annak egy meghatározott része.


A jótékonysági rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az idősek védelmére. A szimbolikus felajánlás szerint minden megtett kilométer plusz egy boldog egészséges évet juttat el a jászszentlászlói idősek otthona lakóinak.



Az összegyűjtött évekről egy későbbi időpontban táblát készítenek a szervezők, amit ünnepélyes keretek között adnak át az otthonban élőknek.

A sportnapot Nagy Andrásnak, Jászszentlászló polgármesterének és Fürdős Ferencnek, az idősek otthona vezetőjének a támogatásával indították útjára a szervezők. A kezdeményezés mellé Pintér Julianna, a jászszentlászlói iskola igazgatója is oda állt, akinek a segítségével a település diákjai is bekapcsolódnak a sportnapba.

A tervek szerint az első Mosolygó Jótékonysági Sportnapon bármekkora táv teljesíthető. Igény szerint a szervezők Kiskunfélegyházáról buszt is indítanak Jászszentlászlóra, ahol a helyi iskolától Kádár Kitti ultramaratonista vezetésével együtt folytatják útjukat az idősek otthonába.

A sportnapon március 14-én 9 órától Kiskunfélegyházán, a Kalmár József utca 4. szám alatt, a Fitness Plusz Stúdió előtt gyülekezhetnek a nevezők, ahonnét 9:30-kor indulnak el a Szegedi út- Kossuth Lajos utca- Majsai út  vonalon.

11:15-től Jászszetnlátszlón folytatódik az esemény, ahol 11:30-kor a Szent László Általános Iskolánál találkoznak a csapatok. Innen 11:45-kor indulnak tovább az idősek otthonába. A célállomás elérését követően a résztvevők kilométer-igazolást és emléklapot vehetnek át.

A sportnapon való részvételhez biztonsági okok miatt előregisztráció szükséges, amit mindenki megtehet az esemény közösségi oldalán, vagy a Fitness Plusz Stúdióban és Jászszentlászlón Vargáné Barabás Gyöngyinél.

Az előregisztráció során a teljesíteni kívánt táv meghatározása mellett annak módját is le kell írni /futva, gyalogosan, görkorcsolyával, kerékpárral/.

 

A részvétel ingyenes! 


G. Z. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!