Helyi hírek 2015. február 10. 13:25 Forrás: Kecskeméti Televízió

Jövő héten költözik a reumatológia és a pszichiátria

Jövő héten költözik a reumatológia és a pszichiátria
Az utolsó simításokat végzik a Honvéd Kórház Hotelépületének felújításán. Jövő héten pedig át is költöztetik ide a Bács-Kiskun megyei Kórház egykori, Izsáki úti telephelyről a reumatológiai és a pszichiátriai osztályokat. A Honvéd Kórház hotelépületének felújítása közel 400 millióba került.



A napokban adják át a kivitelezők a Honvéd kórház felújított épületrészét. A költözést február 20-án a reumatológia és a pszichiátria nappali foglalkoztatójának áthelyezésével kezdik meg, 23-án pedig a pszichiátria fekvőbeteg részlegét költöztetik át az Izsáki útról a Honvéd Kórház hotelépületébe.

- Gyakorlatilag teljes körű felújítás történt: az elektromos hálózat, a vízvezetékek cseréjével, valamint a padlózat, és burkolat felújításával, festéssel, egy-két helység kivételével a Honvéd kórház hotelépületében - nyilatkozta dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója.

A közel 400 millió forintból megvalósuló felújítást az Izsáki úti épületegyüttes értékesítéséből befolyt, 1.8 milliárd forintnyi összegből fedezték, a Bács-Kiskun Megyei Kórház fenntartója, a GYEMSZI engedélyével. A reumatológiai osztály azonban valószínűleg csak ideiglenesen kap helyet a Honvéd Kórházban, mivel a Pólus Program folytatásával tovább is költözhet majd.

- Mi most azt tervezzük, hogy a Pólus programot ebből a megmaradt 1.4 milliárd forintból folytatnánk. Terveink szerint az ebből a pénzből felépített épületbe a reumatológiai osztály és néhány kiegészítő részleg költözne. Amint engedélyt kapunk megkezdenénk az építkezést - vázolta a terveket a főigazgató.

Még huszadika előtt kerülhet sor az Izsáki úton maradt harmadik osztály a krónikus belgyógyászat költöztetésére, amely a Nyíri úti kórház hatodik emeletén kap helyet, a most folyó tisztasági festést követően.

 

Kövessen minket a Facebookon is!