Sport 2015. február 10. 14:00

Újabb félegyházi bunyós közösség kezdi meg a versenyzést

Képgaléria
Újabb félegyházi bunyós közösség kezdi meg a versenyzést
Egy esztendeje kezdte meg edzéseit Ramocsa Sándor vezetésével Félegyházán egy újabb boksz egyesület. A sportközösség a Hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémia szakosztályaként készül a versenyekre. Az akadémia tiszteletbeli elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok fia, ifj. Papp László február 6-án látogatta meg a szakosztályt és a sportolók mellett a város vezetésével is találkozott.

Az új boksz szakosztály a volt Petőfi Sándor Általános iskola tornatermében edz minden hétköznap 17-től 19 óráig. A sportolók zöme tizenéves, de vannak közöttük érettebb korúak is, akik csak a mozgás öröméért járnak edzésekre – mondta el Ramocsa Sándor. Szerények a körülmények, de a fiatalok lelkesek, és komolyan készülnek a versenyzésre, aminek a lehetősége idén már megnyílik előttük – tette hozzá a szakosztályvezető.

A pénteki edzést Csányi József polgármester, Balla László- és Rosta Ferenc alpolgármester is meglátogatták. A találkozó fontosságáról Balla László így nyilatkozott: a mai napon találkoztunk a legendás ökölvívó fiával, aki egyik vezetője a Papp László Bokszakadémiának. Egyeztettük az elképzeléseinket és lehetőségeinket.  Az látszik, hogy ez a szakosztály kisebb csapat, mint a KHTK,de lelkesedésben, a szakmaiságban nincs hiány. Munkájuk alapján van esély arra, hogy szép eredményeket érjenek el a versenyeken. Azért is örülünk annak, hogy sokan űzik ezt a sportot, mert kitartásra, önfegyelemre nevel. Látogatásunk egyben tájékozódás is afelől, hogy a sportegyesület hogyan működik, milyen terveik vannak. Szeretnénk ugyanis igazságosan dönteni a sporttámogatások odaítéléséről.

Ifj. Papp László, a bokszakadémia tiszteletbeli elnöke arról győzte meg vendéglátóit, hogy érdemes ezt a sportágat támogatni. Magyarország bunyósai ugyanis tíz olimpiai aranyéremmel büszkélkedhetnek. Igaz, az éremeső mostanában elmarad, de éppen ezért kell gondot fordítani az utánpótlásra.

A félegyházi szakosztállyal kapcsolatosan elmondta, hogy az akadémia, az állami támogatásnak köszönhetően, támogatni tudja a sportolók versenyeztetését. Fedezi az útiköltséget, a szállással és egyéb, a versenyekhez kötődő kiadásokat. Emellett eszközökben, felszerelésekben is támogatást nyújt. Ami még ennél is fontosabb, hogy az akadémia mesteredzője, Szántó József szakmai garanciát jelent a fiatalok fejlődéséhez.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!