Helyi hírek 2014. február 21. 20:25

Legyen élmény a tanulás!

Képgaléria
Legyen élmény a tanulás!
Természettudományos szakmai napot tartottak február 21-én, pénteken a Móra Ferenc Gimnáziumban. A házigazda, Rosta Ferenc igazgató az intézmény felújított és korszerűsített természettudományos laborjában fogadta a vendégeket, és köszöntőjében kiemelte a május 30-án záruló, 317,5 millió forint támogatással megvalósuló projekt jelentőségét.

A természettudomány népszerűsítésének egyik kiemelkedő alakjáról, Öveges József professzorról kapta a nevét az a program, amely a természettudományos tárgyak népszerűségének növelését tűzte célul, a szemléltetés feltételeinek megteremtésével. Rosta Ferenc hangsúlyozta: ennek egyik fontos záloga az élményközpontú tanítás. A természettudományos tárgyak esetében pedig kiváló lehetőséget kínálnak ehhez a laboratóriumi kísérletek. Az Öveges program erre teremt lehetőséget a Móra Ferenc Gimnáziumban a tanulók természettudományos érdeklődésének felkeltésével, a tanárok módszertani felkészültségének bővítésével nem csak az iskolában, de a kistérség településein is. Ennek érdekében 10 alapfokú és 4 középfokú együttműködő partnerintézményt vontak be a programba, így míg közvetlenül 300, közvetetten 6 ezer diák számára elérhető a minden tekintetben XXI. századi színvonalú laboratórium.

A rendezvényen jelen volt Kapus Krisztián polgármester, országgyűlési képviselő, és Mayer Tamásné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerületének vezetője is. A megnyitót követően dr. Holló-Szabó Ferenc muzeológus a matematika és a természettudományok kapcsolatáról, míg dr. Fazekas Zsuzsanna tanszékvezető főiskolai tanár a kísérletezés fontosságáról beszélt a természettudományos oktatásban.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!