Helyi hírek 2015. március 7. 15:30 Forrás: Bácsvíz Zrt.

Felhívás a szabálytalan csatornahasználat megszüntetésére

Felhívás a szabálytalan csatornahasználat megszüntetésére
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a szennyvízcsatorna hálózat ellenőrzése során több ingatlannál tapasztaltuk a talajvíz és csapadékvíz szennyvízcsatornába történő bevezetését.


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet 85. § 5. bekezdése értelmében elválasztott rendszerű szennyvízelvezető műbe talajvizet, csapadékvizet vezetni TILOS!


 

A szennyvízcsatorna hálózat üzemeltetője a szabálytalan csatorna-használatért a vonatkozó jogszabályok értelmében kötbért jogosult felszámítani. A szennyvízcsatornába bevezetett talajvíz és csapadékvíz a csatornahálózat és a szennyvízátemelők túlterhelését eredményezi, szélsőséges esetben ellehetetleníti a szennyvíz elvezetését. A talajvíz szivattyúzásával a lakóépületük állagát is veszélyeztetik, mivel a talaj egy részét is eltávolítják, minek következtében az épület megsüllyedhet.

Mindezekre tekintettel kérjük, hogy a csapadékvizet és talajvizet ne vezessék a szennyvízcsatornába! Megértésüket és segítő együttműködésüket köszönjük.
 

Tisztelettel: BÁCSVÍZ Zrt.


Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!