Sport 2015. február 13. 17:35

Készülnek a rajtra a KHTK labdarúgói

Készülnek a rajtra a KHTK labdarúgói
Február 28-án folytatódik a megyei labdarúgó bajnokság, melynek első osztályában a Kiskunfélegyházi HTK a tabella élén telelt, három ponttal megelőzve a nagybaracskai Híd SC-t. A másodosztályban szereplő KHTK II. ugyancsak kiválóan szerepelt, az őszt 23 ponttal a harmadik helyen zárta. A két csapat januárban kezdte el a felkészülést. A szezonbeli tervekről Busa Imre, a Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztályának vezetője számolt be.

 

 

A megyei I. osztályú együttes heti két alkalommal a kecskeméti műkertvárosi műfüves pályán készül, ezenkívül a Constantinum Sportcentrumában és a KHTK Ökölvívó termében is tartanak erőnléti tréningeket.

- A felkészülést nem volt egyszerű logisztikailag megszervezni. A KHTK pályán világítás hiányában nem lehet edzeni, emiatt Kecskemétre járunk át, ahol béreljük a műfüves pályát.

- Erős csapatok ellen készültünk eddig. Az eredmény csak másodlagos, a cél az, hogy a bajnokság kezdetéig kijavítsuk a hibákat.
 

 

Mind a két együttes jól szerepelt a bajnokságban, de a KHTK gólvágója, Balog Marcell tavasszal már nem erősíti a megyei I. osztályú csapatot.
 

- Balog Marcell az NBII-es Ceglédbe igazolt tőlünk. Nagy öröm, hogy kettő osztállyal feljebb is megállja a helyét. Vele viszont a gólok is távoztak a csapatból. Nem tudjuk még, hogy ki és hogyan fogja őt pótolni.

- Egy védőt igazoltunk Valkai Tamás személyében, akivel tovább erősítettük a hátvédsort. Vékes Martin ellenben eligazolt Szegedre.

- A megyei II. osztályú gárdába továbbra is lesz átjárás. Lehetőséget biztosítunk a sérülésből visszatérő játékosoknak a formába lendüléshez. Bevett gyakorlatként megmarad az is, hogy aki kevesebbet játszik a megyei I-ben, az átkerül a másodosztályba.
 

3 pont az előny. Bajnok lehet ismét a KHTK?
 

- Balog Marci eligazolásával gyengültünk, de úgy gondolom, hogy megvan a reális esélyünk arra, hogy a 3 pontos előnyt megtartsuk. Sok csapat erősített télen, de a legnagyobb riválisunk a Híd SC maradt. Sok múlik majd az idegenbeli mérkőzéseken, mert a rangadókat idegenben játsszuk tavasszal.

- A megyei II. osztályban a cél a dobogó megtartása lesz. A KHTK II. számára az első öt hely elérése volt kitűzve. Jó lenne megőrizni a harmadik pozíciót.


 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!