Kultúra 2015. február 15. 15:20 Forrás: keol.hu

Európai Polgári Díjjal tüntették ki Probstner Jánost

Képgaléria
Európai Polgári Díjjal tüntették ki Probstner Jánost
Európai Polgári Díjjal tüntették ki Probstner Jánost, a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió alapítóját péntek délután a Kecskeméti Városháza Dísztermében. Ő a második kecskeméti polgár, aki a magas kitüntetést átvehette: 2013-ban ugyanis Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke kapta meg ugyanezt az elismerést.

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgári Díjat olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a közös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.

Egyebek között ezt is hangsúlyozták a péntek délutáni díjátadón a Probstner János munkásságát méltatók: Lővei Andrea, az Európai Parlament tájékoztatási irodája vezetője, Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, Király József kecskeméti önkormányzati képviselő, Csenkey Éva művészettörténész és Farkas Gábor építész is. Probstner Jánost, aki meghatottan vette át az elismerést, a Kecskeméti Önkormányzat nevében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte.

Az Európai Polgári Díj díjazottjai meghívást kapnak a február 25-26-án Brüsszelben rendezendő találkozóra.


Fotó: keol.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!