Kultúra 2015. február 16. 17:30

Millenniumi hangulatot teremtettek a könyvtárban

Képgaléria
Millenniumi hangulatot teremtettek a könyvtárban
A millenniumi kiállításról, illetve az ünnepségsorozat keretében felállított városligeti néprajzi faluról szólt a Kulturális Szalon legutóbbi előadása a városi könyvtártban. A különleges néprajzi bemutatóról Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója elmondta, hogy megszervezése és bemutatása a mai napig meghatározó jelentőséggel bír a kutatók számára. Az ezredéves évfordulóra ugyanis olyan gyűjteményt hoztak össze, amely bemutatta a korabeli Magyarország nemzetiségeit, életmódjukat és építészeti szokásaikat. Tudományosságában, módszertanában máig mérvadó.

Az előadást dr. Pallagi Mária történész vezette be, aki a történelmi korszak ellentmondásosságára is felhívta a figyelmet. Előadásában szólt a dinasztiához fűződő kapcsolatokról, a nemzetiségi problémákról és a szociális feszültségekről egyaránt.

A Kulturális Szalon keretében mutatták be Sebestyén Imre kecskeméti gyűjtő millenniumi képeslap gyűjteményét is. Ez az első sorozat, amelynek 37 lapja jelent meg. Ezekből 32 látható a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

s-r

 

Kövessen minket a Facebookon is!