Sport 2015. február 17. 20:00

Tornagyőzelemmel hangolt a bajnokságra a KHTK kézilabdacsapata

Képgaléria
Tornagyőzelemmel hangolt a bajnokságra a KHTK kézilabdacsapata
A téli szünetet követően rangadóval folytatódik az NBII-es kézilabda bajnokság tavaszi szakasza. A délkeleti csoport 12. fordulójában a harmadik helyezett Kiskunfélegyházi HTK a negyedik helyen álló Kunszentmártont fogadja. A találkozót február 21-én 18 órakor rendezik meg a Constantinum Sportcentrumában. A két csapat ősszel 26-26-os döntetlent játszott egymással, így egy jó rajt sokat számíthat a bajnokság további szakasza szempontjából. A tabella szorosság elnézve akár az első hely is meglehet a - mondta el Árvai Zoltán, szakosztályvezető. A reális cél a dobogó megtartása.










A Kiskunfélegyházi HTK február 15-én játszotta le utolsó felkészülési mérkőzését. Az 58. szegedi téli teremkézilabda kupát magabiztos játékkal zsebelte be az együttes. A gárda a Pick Szeged ifjúsági csapatát és az FKSE- Algyő II. gárdáját előzte meg.

A KHTK a szegedi torna mellett a kecskeméti KEFO kupát is megnyerte, így jó formában várhatja a bajnoki rajtot. A csapatról Árvai Zoltán szakosztályvezető beszélt.

 

- Hogyan sikerült a felkészülés?

- Viszonylag korán, január elején elkezdtük el az alapozást. Nagyon motiváltnak tűnnek a srácok. Az edzőmérkőzéseken folyamatosan új taktikai elemeket gyakoroltunk és a perememberek is lehetőséget kaptak.

- Két rangos tornát nyertünk meg. Elsősorban NBII-es csapatok ellen küzdöttünk. Az akaratra és a lelkesedésre nem lehet panasz.

 

- Játékosmozgás nem nagyon volt a télen. Egy távozóról lehet beszámolni.

- A kettős igazolással nálunk játszó ifj. Miksi István NBI/B-s együtteshez igazolt. Úgy éreztük, hogy jó lehet ez a keret a szezonra. Bízunk abban, hogy nem lesz sérüléshullám, jó erőben van a társaság.

 

- Aki ránéz a tabellára láthatja, hogy rendkívül szoros a bajnokság. Harmadik helyen áll a csapat, de ez akár egy fordulón belül is változhat.

- Így van. Az első két helyezett 18 pontot szerzett, mi 17 ponttal állunk. A negyedik Kunszentmártonnak 16 pontja van. Itt minden héten változhat a rangsor és vannak meglepetés meccsek is. Ha nem botlunk, akkor az aranyérem is meglehet.

 

- A február 21-i mérkőzésre több kunszentmártoni szurkolót vártok. Hogyan készültök?

- A nagy érdeklődésre való tekintettel már elővételben kaphatóak a jegyek 250 forintért, a készlet erejéig. A kunszentmártoni szurkolók nagy része igazi kézilabda szerető, de van közöttük néhány, aki csak balhézni jön. Emiatt megerősített rendezői, biztonsági személyzettel készülünk. Bízunk benne, hogy a rendőrség is kint lesz. Remélem, hogy a kézilabdáról fog szólni a mérkőzés.

 

- Mi a reális elvárás tavasszal?

- Ezzel a csapattal a dobogó a reális cél. A bajnokság elején az első ötbe kerülést tűztük ki, amit teljesíteni tudunk.

 

 

NBII Délkelet 12. ford. 2015. 02. 21. 18:00 /Constantinum Sportcentrum/

 

Kiskunfélegyházi HTK- Kunszentmárton 

 

G. Z. 

 

/A hazai mérkőzések a Kun Kurutty hír-videó portálon teljes egészében visszanézhetők/

Keress rá, és legyél képben!  https://www.youtube.com/user/KunKurutty/videos



 

Kövessen minket a Facebookon is!