Program 2015. február 20. 09:00

Pachmann Péter Félegyházán

Pachmann Péter Félegyházán
A média hatása a nézőre címmel tart előadást Félegyházán Pachmann Péter. A népszerű televíziós személyiség február 25-én, szerdán 13 órakor, a művelődési központ díszterében egy riporton keresztül mutatja be a szerkesztői, riporteri munka tárházát, szemlélteti azok nézőre gyakorolt hatását, majd válaszol a jelenlévők kérdéseire.


Pachmann Pétert a Tények műsorvezetőjeként ismerte meg a televíziónézők széles tábora. Előbb a Magyar Televízió Híradó című műsor főszerkesztőségénél dolgozott, 1997-ben a TV2-höz került, ahol a Tények műsorvezetője, valamint külpolitikai tudósítója lett. Vezetett választási műsort is és többször vállalt műsorvezető szerepet a reggeli műsorban. A közismert televíziós gyakran feltűnik a bulvárlapokban, de rendszeres vendég az ország legkülönbözőbb iskoláiban is. Mozgókép- és médiaismeret címmel tankönyvet írt az általános iskola 8. évfolyama számára, közvetlen hangú előadásai során pedig gyakorlati oldalról enged bepillantást a szakma műhelytitkaiba.

A mozgókép- és médiaismeret tantárgyat néhány éve vezették be az iskolák nyolcadik, tizenegyedik és tizenkettedik évfolyamán. Létjogosultsága Pachmann Péter előadása után azok számára is nyilvánvalóvá válik, akik eddig esetleg megkérdőjelezték azt. A szakember előadásával rámutat: a média valóban rendkívüli hatással van korunk emberére. Nem csak tájékozottságára, de személyiségére is.


 

Kövessen minket a Facebookon is!