Helyi hírek 2015. február 21. 07:30 Forrás: Petőfi Népe

Sebességméréssel lassítanák az átmenő forgalmat

Sebességméréssel lassítanák az átmenő forgalmat
Sebességmérő és kiejelző digitális táblát helyeznek ki Jászszentlászló főutcáján, hogy visszafogják a településre érkező járműveket.

Hosszú évek óta panaszkodnak a hatalmas kamionforgalomra a Dózsa György utcában élők, mert mint mondták, repedeznek a házak falai, és a zaj miatt pihenni, szellőztetni sem tudnak. Volt, aki arra panaszkodott, hogy a teherautók miatt a háza megsüllyedt és a vakolat is potyog.


A lakók szerint úgy mennek végig az utcán a kamionok, mint az őrültek. Ami balesetveszélyes és még az utat is tönkre teszik. Azt is elmondták, korábban tábla tiltotta a teherautók behajtását, de a tilalmat soha nem tartották be a sofőrök.

Nagy András polgármester szerint a tiltótábla nem megoldás, mert célforgalommal hajtottak be az utcába a kamionok. Ugyanakkor azt is hozzátette, az alsóbbrendű utakra is bevezetett útdíj miatt még tovább nőtt a kamionforgalom a községből kivezető Dózsa György utcán. A sofőrök ott bujkálnak, ahol nem kell fizetniük. Ezért a közelmúltban személt tartottak a helyszínen a közútkezelővel és a rendőrséggel közösen.

A településvezető a szakemberek írásos véleménye alapján döntött a digitális forgalomlassító felszerelése mellett. A több mint félmillió forintos készüléket a napokban üzemelik be és abban bíznak, hogy ezzel végleg megoldódik az utcabeliek problémája. Ha mégsem, akkor megvizsgálják a forgalomlassító sziget kiépítésének lehetőségét is. Ennek megvalósítása azonban milliós nagyságrendű.


Fotó: Vajda Piroska


 

Kövessen minket a Facebookon is!