Kultúra 2015. február 22. 16:10

A költő visszatér

Képgaléria
A költő visszatér
A 10 évvel ezelőtti első bemutatóra is emlékezve, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának előestéjén, március 14-én a Félegyházi Táncszínház ismét bemutatja "A költő visszatér” című rockoperát. Az ingyenesen látogatható előadás 19 órakor kezdődik a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében.

2005-ben a Kossuth Lajos Szakiskola sportcsarnokában 600 látogató előtt mutatták be a darabot. A rockopera rendezője és koreográfusa Kasza Ákos volt. Az idei előadásnak színházi környezetet szerettek volna teremteni, ezért választották helyszínnek a művelődési központot – mondta el Kovács-Csonka Szilvia a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület titkára.

Az előadás a tíz évvel ezelőtti darabra épül, de némi változtatással és újdonsággal is találkozhat a közönség. Kátai Tibor rendező közel 70 táncossal, énekessel készül az előadásra. A táncosoké lesz a nagyszínpad, az énekeseknek külön pódiumot építenek. A közönség érkezési sorrendben foglalhatja el helyét. Aki nem jut be a színházterembe, az kivetítőn élvezheti a produkciót.

Az előadás előtt csendes, fáklyás felvonulással emlékeznek azok előtt, akik szerepet vállaltak az 1848-49-es szabadságharcban. A vasútállomástól 18 órakor induló menetet a város elöljárói és a diákok vezetik. A szervezők kérik, hogy egy-egy mécsessel, fáklyával minél többen csatlakozzanak a szabadságharc és forradalom évfordulójára emlékező felvonuláshoz.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!