Sport 2015. február 25. 20:10

Dobbants hát, szedd a lábadat szaporán….

Képgaléria
Dobbants hát, szedd a lábadat szaporán….
Február 20-án tartotta meg évzáró-évindító közgyűlését a Kiskun Természetjáró Sportegyesület. Zsúfolásig telt ezen a napon a Szakmaközi Művelődési Ház nagyterme, ami nem csoda, hiszen a több mint harminc esztendeje működő „Talpasok” immár 280 fős tagsággal bírnak. A közgyűlésen a túravezetők képes beszámolót tartottak az elmúlt év történéseiről, majd ismertették az idei terveket.

A hagyományoknak megfelelően a természetjárók tucatnyi túrát szerveztek Magyarországon, de eljutottak Szlovákiába, Lengyelországba és Erdélybe is. A kárpátaljai túra az ukrán helyzet miatt elmaradt, de remélik, hogy hamarosan pótolni tudják. Az egyesület képviseltette magát a Rezét Kupán is, ahol ismét több dobogós helyet szereztek.

Az idei túraterveket is megismerhette a tagság. A természetjárók májusban Budára látogatnak. Júniusban a Velencei tóhoz utaznak, ahol a kirándulás mellett lehetőség lesz kerékpározásra, kenuzásra is. Erdély természetesen idén sem maradhat ki. Augusztusban a Bihari hegységet, az Észak-keleti Kárpátokat és a Tordai hasadék szépségeit fedezik fel. Az őszi túra októberben a Mecsekbe vezet.

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!