Gazdaság 2015. február 26. 12:20

A városüzemeltetési bizottság támogatásra ajánlja a lakásfelújítási pályázatokat

Képgaléria
A városüzemeltetési bizottság támogatásra ajánlja a lakásfelújítási pályázatokat
A városüzemeltetési bizottság támogatásra ajánlotta az „Otthon Melege Program” keretében benyújtandó pályázatokat. Eddig 13 társasház és lakásfenntartó szövetkezet jelezte pályázati szándékát lakóépületeik energia-megtakarítást eredményező felújítására. A program keretében az iparosított technológiával épült lakásokban az egycsatornás gyűjtőkémények is megépülnének, a távhővel ellátott épületekben pedig felszerelésre kerülnének a lakásonkénti hőszabályozásra és mérésre alkalmas eszközök. A sikeres pályázatok támogatására a bizottság több mint 173 millió forint elkülönítését javasolja a város jövő évi költségvetésében.

A pályázati szándékát eddig 13 lakóépület jelezte: A Horváth Z. u. 2-4-6., a Kazinczy u. 2., a Kossuth L. u. 14., a Mónus Illés u. 2/A-B., a Molnár B. u. 9/A-B-C., a Móra tér 15-15/A-15/B-16/C., a Móra tér 16-17-18-19., a Holló L. u. 28., a Dr. Holló L. u. 85., a Dr. Holló Lajos u. 24., a Dr. Holló Lajos u. 87. és a József A. u. 4. szám alatti közösségek szeretnék felújítani otthonaikat.

Az eddigi kormányzati társasház -felújítási tapasztalatok alapján az önkormányzat a pályázati esélyekkel kapcsolatosan két lehetőségre készül. Az egyik, hogy minden pályázatot támogatnak, de a kormányzati ciklus 4 éves idejére elosztva. Az is elképzelhető, hogy a szűk keret miatt a pályázatoknak csak kétharmada részesülhet támogatásra. A pályázati felhívás szerint a támogatási szerződés aláírásától számítva 2 év áll a lakóközösségek részére a beruházás megvalósítására, így a nagyobb nyertes kör esetén is ütemezhető az önkormányzati támogatás kifizetése.

Az önkormányzati támogatás felvállalásáról a február 27-ei ülésén dönt a képviselő-testület.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!