Helyi hírek 2015. február 27. 11:30

Egy olvasói panasz nyomában

Egy olvasói panasz nyomában
Emberek, segítsen valaki! – ezzel a címmel küldött levelet szerkesztőségünkhöz a Petőfi lakótelepen élő Seres Ilona olvasónk, amelyet mint fogalmazott a lakótelepi kutyások nevében is írt.


„Andalogva sétálgattunk a kutyánkkal, mikor a semmiből először feltűnt egy nagy sovány barna kutya. Követett, jött utánunk, sehogyan sem tudtam elzavarni, így gyorsan hazasiettünk.

Második találkozásunk alkalmával is hasonlóképpen megszállottan, nem tágítva jött utánunk, kimentem az ötös út szélére, hátha megijed az autóktól és elmegy, de nem így történt.



Harmadik volt a legdurvább. Vicsorogva, morogva, ugatva akart először a kutyánkra, majd miután védtem, rám támadni. A lakótelepi buszmegálló mellett történt, és hiába kiabáltam, segítsen már valaki, gyorsan mindenki elbiciklizett mellettünk.

Nem tudom mi történt volna, ha elő nem tűnik egy kerékpáros fiatalember, aki ismerte a kutyát, jobban mondva a kutya „ gazdáját” és ő kiabált rá „Bundi”-ra, és fogta addig, míg mi gyorsan elszaladtunk a lépcsőházunkig. Reszkettünk a félelemtől.

Ez a kutya minden héten feltűnik a lakótelepen. Gondolom nem csak én találkoztam vele. Nem lehetne megbüntetni a gazdáját, úgy, hogy elmenjen a kedve a kutya elengedésétől? Van a kutyában chip? Van oltási könyve? A menhely befogja, de kénytelen elengedni, ha jön érte valaki.

Meddig megy ez így tovább? Addig, míg szét nem tép egy kutyát, vagy megharapja a gazdáját, vagy egy hazafelé tartó iskolás gyereket? Mi lenne a megoldás, hogy újra nyugodtan sétálgathassunk a kutyánkkal?” - tette fel a kérdést Seres Ilona.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Huszka Tamást, a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány által üzemeltetett gyepmesteri telep vezetőjét, aki elmondta: nyár óta húzódik az ügy.

- Az állatot Lizának hívják, többször befogtuk már, de mindannyiszor érte jött a gazda és vissza kellett adnunk neki. Legutóbbi befogásakor azonban a gazda nem jelentkezett, és a főállatorvos engedélyezte a kutya új gazdához juttatását. Már van érdeklődő az állat iránt, és minden remény megvan rá, hogy hamarosan rendeződik a sorsa.


Fotó: illusztráció!


 

Kövessen minket a Facebookon is!