Sport 2015. március 1. 16:20 Forrás: Kecskeméti Televízió

160 milliós fejlesztés valósul meg a Messzi István Sportcsarnokban

160 milliós fejlesztés valósul meg a Messzi István Sportcsarnokban
Megkezdődött a Messzi István Sportcsarnok nézőtéri felújítása. A beruházásra 160 millió forintot költenek, amelynek 70 százalékát a KTE-Duna Aszfalt biztosítja TAO-támogatásból, a maradék harminc százalékot pedig a kecskeméti önkormányzat adja majd.


A beruházás első lépéseként megérkezett a létesítménybe két mobillelátó, májusig pedig a hosszanti oldalon is felújítják az elhasználódott faszerkezetes lelátót. Az új mobillelátóból kettőt is vásárolt a KTE-Duna Aszfalt. Ezeket a palánk alatti oldalon állítják majd fel a kosármeccseken, de akár más sporteseményeken is használhatók lesznek. Összesen 312 ülőhely van a négy méter hosszú és egyenként másfél tonnás tribünökön.

„Tervbe van még véve, és meg is rendeltük már a csarnok két oldalán az eléggé elhasználódott falelátók cseréjét. Várhatóan május elejére ez is meg fog érkezni. Ez az egész így körülbelül százmilliós beruházás lesz" - nyilatkozta a Kecskeméti Televíziónak Fazekas Mihály, a KTE Kosárlabda Klub Kft. Tulajdonosi Tanácsának tagja.

A százmillió forintot a KTE-Duna Aszfalt teremtette elő TAO-támogatásból. Az önrész harminc százalék, amit a kecskeméti önkormányzat biztosít. A Messzi István Sportcsarnok felújítására, modernizálására összesen 160 millió forintot költenek, a lelátó-felújítás mellett ugyanis a tervek között szerepel egy reklám leadfal és egy beléptető rendszer beszerzése is.


Fotó: KTV


 

Kövessen minket a Facebookon is!