Sport 2015. március 1. 16:00

Kupagyőztes lett az Astra Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Kupagyőztes lett az Astra Kiskunfélegyházán
Hátrányból fordítva 5-2-es győzelemmel szerezte meg az elsőséget a Magyar Kupa kiskunfélegyházi döntőjében az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. A március elsejei fináléban sokáig a Hajdúböszörményi TE vezetett; már a 2. percben előnybe került és egészen a 28. percig nyerésre állt. Bő tíz perccel a találkozó vége előtt második alkalommal egyenlített ki az Astra (2-2), majd nyolc perccel a lefújást megelőzően a vezetést is átvette. Az erejével jobban gazdálkodó Astra innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és újabb gólokat szerezve zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a női futsal Magyar Kupát.

A jelenleg futó női futsal szezon két legerősebb csapata a közelmúltban többször is találkozott egymással. A legutolsó összecsapásukat a Hajdúböszörmény nyerte, ennek tükrében nem lehetett lefutott döntőre számítani.

 

A mérkőzés közel telt ház előtt kezdődött el Astra helyzettel, azonban az első gólt a hajbúböszörményiek szerezték meg a 2. percben egy megpattanó lövéssel. (1-0)

Az Astra viszonylag gyorsan, már az 5. percben válaszolt. Egy kezezést miatt megítélt büntetőt Szabó Boglárka értékesített. (1-1)

 

A folytatásban az Astra irányította a játékot, de nem tudott mit kezdeni a hajdúböszörményiek szervezett védekezésével, akik viszont gyors ellentámadásokat vezetve több veszélyt jelentettek a kapura.

 

A hajdúböszörményiek céltudatos játéka ismét góllá érett. Megyes Ágnes szabálytalansága után büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek. (2-1)

 

A szünetig nem változott az állás, az Astra csak kapufákig jutott és nem tudott váratlan megoldásokkal előrukkolni támadásban.

 

A szünetet követően kiegyenlített maradt a játék, de amikor már elkezdett volna izgulni az Astra a hátralévő idő miatt, akkor Dikanova Dominika egy megpattanó lövéssel egyenlíteni tudott. (2-2)

 

Bő tíz perccel a vége előtt ismét nyílttá vált a találkozó, ami az erőfölénybe kerülő Astrának kedvezett.

Nyolc perccel a vége előtt Szabó Boglárka lapos lövésével először került előnybe az Astra, majd Zágor Bernadett is betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést. (2-4)

 

Az utolsó percben Gál Tímea is feliratkozott a góllövők közé, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt. (2-5)

 

Az Astra sporttörténelmet írva, egymás után harmadik alkalommal nyerte meg a futsal Magyar Kupát. 

 

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE - ASTRA HFC (2-1) 2-5

Kiskunfélegyháza, 800 néző

Játékvezetők: Kujbus, Viczián, Puskás, Flinta
 

HTE: Torma – Piczi, Tell, Vágó, Nagy

Cserék: Horváth – Sipos, Benkő, Halászi, Fogl, Hummel-Smuczer, Sándor, Farkas, Bernhardt

Vezetőedző: Simonyi András
 

Astra: Vincze – Megyes, Dombai, Szabó B.,Gál

Cserék: Kovács – Kakuszi, Gyönygösi, Zágor, Szabó N., Godvár, Dikanova, Király

Vezetőedző: Dombó János
 

Gólszerzők: Vágó 2’, Halászi 8’ illetve Szabó B. 5’, Dikanova 28’, Szabó B., 32’, Zágor 37’,
Gál 40’
 

Sárga lap: Benkő 38’ illetve Megyes 20’
 

 

G. Z. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!