Kultúra 2015. március 3. 15:30 Forrás: Kecskeméti Televízió

Megújult és bővült a tiszaalpári könyvtár

Megújult és bővült a tiszaalpári könyvtár
Az elmúlt időszakban már több mint nyolcvan könyvtár újulhatott meg Bács-Kiskun megyében. Nemrég Tiszaalpár könyvtárát avatták fel, amit nem csak felújítottak, hanem önkormányzati segítséggel ki is bővítettek egy új olvasóteremmel.






Ha egy település gyarapodik, a benne lakók is gazdagodnak - ezzel a gondolattal köszöntötte Sztakó Ildikó, a Pejtsik Béla Nagyközségi és Iskolai Könyvtár vezetője a felújított könyvtár avató ünnepségének résztvevőit. Az épület az elmúlt hónapok során nem csak megújult, hanem bővült is, méghozzá egy új olvasóteremmel.

Az avató ünnepségen Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és dr. Vancsura István polgármester vágta át azt a nemzetiszínű szalagot, ami az új olvasótermet választotta el a régitől.

A könyvtár 2014-ben volt hatvanéves, és nagyon ráfért már a megújulás, ezért pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Kulturális Alaphoz. Az önkormányzat vállalta a 6,2 millió forintos bővítés költségét, a beadott pályázat pedig sikeresnek bizonyult. Így a berendezésre 2,5 millió forint támogatást, valamint tíz százalékos önrészt, így összesen közel hárommillió forintot fordíthattak.

„Teljesen új berendezést kapott a könyvtár, szőnyegeket, függönyöket, székeket és végre megszületett itt is az a gyerekvilág, amelyik nagyon fontos úgy a három év alattiaknak, mint az óvodásoknak, úgyhogy most már ez a könyvtár is fölzárkózott azok közé, amelyik egy közösséget befogadó, nem csak olvasásra, számítógépes tájékozódásra, tényleg mindenre alkalmas könyvtárrá korszerűsödött” - nyilatkozta Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója.

Dr. Vancsura István polgármester az avató ünnepségen kiemelte, a mostani beruházással még nem ért véget a könyvtár felújítása. Szükség lesz ugyanis a fűtés korszerűsítésére, valamint az épület külső felújítására is. Reményét fejezte ki, hogy a következendő évek pályázatai lehetőséget biztosítanak majd a források előteremtésére.


Fotó: KTV


 

Kövessen minket a Facebookon is!