Kultúra 2015. március 6. 14:00

Jótékonysági hangversenyre készülnek a művészeti iskola tanárai

Képgaléria
Jótékonysági hangversenyre készülnek a művészeti iskola tanárai
Hagyományteremtő szándékkal, második alkalommal rendez március 14-én 17 órakor jótékonysági hangversenyt az Alapfokú Művészeti Iskola. A belépés díjtalan, de adományokat elfogadnak, amelyet a hamarosan létrejövő iskolai alapítványra fordítanak. A koncerten közreműködnek az iskola művésztanárai, valamint a meghívott vendégek.

Az alapítványról Kiss-Fekete Vilmos igazgató elmondta, hogy olyan gyermekek támogatását vállalják fel, akiknek szükségük van anyagi segítségre tanulmányaik folytatásához. Tapasztalták ugyanis, hogy egyre több növendéknél jelent gondot a térítési díj befizetése.

A jótékonysági koncert bevételét emellett az iskola technikai hátterének fejlesztésére, a hangszerek és jelmezek újítására használják fel.

A koncerten az iskola művésztanárai, művész barátaik, az iskola egykori tanítványai adnak elő klasszikus kamarazenei darabokat. A barokktól a romantikáig, a legrangosabb zeneszerzők művei szólalnak meg. A komolyzenei hangversennyel olyan élményt kínálnak a zene kedvelőinek, amelyet máshol nem találnak meg a félegyházi zenei palettán.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!