Helyi hírek 2015. március 13. 10:45

Ünnepi állománygyűlés a katasztrófavédelemnél

Ünnepi állománygyűlés a katasztrófavédelemnél
Ünnepi állománygyűlést tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.


A Himnuszt követően Dr. Krix Orsolya tűzoltó zászlós, jogtanácsos köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes megyei igazgatót ünnepi köszöntőt tartott. A köszöntő után Orbán Zsuzsanna tű. hadnagy mondott ünnepi beszédet, melyben visszaemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, arra, hogy Március 15-e a magyar nemzet szabadságünnepe.






Kiemelte, hogy magyarnak lenni sikertörténet, hiszen létünkért sok áldozatott hoztak az előző nemzedékek. Kitért arra is beszédében, hogy a nemzet egységét a lelkekben és a célokban is meg kell teremtenünk, a magyar nemzet minden tagjának együtt és állhatatosan, egyetértésben és békében kell szolgálnia az országot.

Az ünnepi megemlékezés keretében tanulók színvonalas előadásait hallgathatta meg az állomány: Horváth Richárd, a Kiskun Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója előadásában az „Ez itt az én hazám” című dalt, Udvari Ágota, a Kiskun Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója előadásában a „Szabad madár” című dalt, és Kovács László Péter Lánchíd Utcai Általános Iskola 3. osztályos tanulója előadásában Juhász Gyula: Petőfi ünnepére című versét, végezetül Udvari Ágota és Horváth Richard előadásában a „Szabadság, szerelem” című duettet. A Lánchíd Utcai Általános Iskola 3. osztályos tanulójának felkészítő tanára Gulyás Vera, a Kiskun Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulóinak felkészítő tanára Gergely Erzsébet.
 

Nemzeti Ünnepünk, Március 15-e alkalmából Magyarország belügyminisztere, Dr. Pintér Sándor soron kívül előléptette tűzoltó főtörzszászlóssá:

Magyari Szabolcs Árpád tűzoltó törzszászlóst, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság műszaki biztonsági tisztjét,

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy tárgyjutalomban részesítette: Tóth Imre tű. őrnagyot, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjét.
 

Az elismeréseket március 12-én adták át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.


 

Kövessen minket a Facebookon is!