Kultúra 2015. március 16. 14:20 Forrás: keol.hu

Kárpát-medencei Magyar Kulturális Szervezetek V. Konferenciája

Kárpát-medencei Magyar Kulturális Szervezetek V. Konferenciája
Ötödik alkalommal rendezik meg Kecskeméten a Kárpát-medencei Magyar Kulturális Szervezetek V. Konferenciáját. Az esemény helyszíne március 17-18-án a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ lesz.

A konferencia célja az, hogy a Magyarországon és a szomszédos országokban működő közművelődési szakmai szervezetek erősítsék és szélesítsék kapcsolatukat, megismerjék a munkájukat meghatározó lehetőségeket, fejlesztéseket, módszereket.


Első alkalommal, 2011-ben a konferencián résztvevő szervezetek mutatkoztak be, 2012-ben határon átívelő, példaértékű kulturális kapcsolatok prezentációit láthattuk, 2013-ban a fiatalok nemzeti és kulturális identitása volt a téma, míg 2014-ben a nemzeti kisebbségek és a többségi nemzet együttműködése, illetve annak lehetőségeit jártuk körbe - tájékoztatták hírportálunkat a szervezők. 2015-ben olyan projektek és együttműködéseket mutatunk be, amelyek határon inneni és túli szervezetek közös együttműködésében valósult meg, s ezt közösen, mindkét fél képviseletében mutatják be. A projektek helyszíni megvalósulása lehet határon innen és túl is, lényeg, hogy közös munkával valósuljon meg.

A március 17- én, kedden 11 órakor kezdődő konferenciát köszöntik majd Mák Kornél alpolgármester (Kecskemét Megyei jogú város), Bak Lajos ügyvezető (Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ), valamint Csatlósné Komáromi Katalin elnökségi tag (Magyar Népművelők Egyesülete).



 

Kövessen minket a Facebookon is!