Kultúra 2015. március 18. 08:25

II. Rákóczi Ferenc élete és kora

II. Rákóczi Ferenc élete és kora
Kárpát medencei történelmi versenyt hirdetett a Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola és a Lakiteleki Eötvös Iskola. A játékra anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) általános iskolás korú (10-14 éves), valamint középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok csapatait várták.

Középdöntő és döntő: Lakiteleken a Népfőiskolán 2015. március 19-21. között.

Az általános iskolás középdöntő 19-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik. A döntőjük pénteken, 20-án 9 órakor lesz. Eredményhirdetés várhatóan 13 óra körül, ebéd után.



A középiskolás középdöntő pénteken délután 5-kor kezdődik, a döntő szombaton 9.00-kor, az eredményhirdetés 13 óra körül lesz.
 

Fővédnökök:

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Czoborczy Bence a Keresztény Élet főszerkesztője.

A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait 2015. január 18-tól kéthetente olvashatták a Keresztény Élet hasábjain. A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatokat hívták meg a 2015. március 19-21. között megrendezésre kerülő korosztályonkénti középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes díjakat kapnak.

A győztesek részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök által vezetett zarándoklaton, amelyet 2015. nyarán II. Rákóczi Ferenc életútjának főbb állomásait látogatja meg.


 

Kövessen minket a Facebookon is!