Kultúra 2015. március 20. 19:05

A képzőművészet egy nagy abroncs

Képgaléria
A képzőművészet egy nagy abroncs
Szombathelyi Árpád festőművésznek, a kisteleki Kollázs Művészeti Iskola vezetőjének nyílt kiállítása a Holló László Képzőművész Kör Petőfi téri galériájában. A megnyitón Szabó Ildikó művésztanár beszélgetett a művésszel életútjáról, munkásságáról.

A kisteleki képzőművész közösség tavaly mutatkozott be Kiskunfélegyházán. A mostani tárlat folytatása a kialakuló kapcsolatnak. Ez nem véletlen,- mondta Szombathelyi Árpád a kiállítás megnyitója után. A két település nagyon közel van egymáshoz. Gyerekkorunkban még piacra is jártunk ide. Ismerjük egymást, a két város lakóinak is sokféle kötődése van egymáshoz. A képzőművészet pedig egy nagy abroncs, ami még jobban összetart.

Szívesen jövünk ide kiállítani. Ez egy olyan galéria, ahol nyugodtan el is lakhatnánk. Eszembe is jutott, hogy leheveredek itt a kanapéra, mert annyira otthonos, kellemes itt. Egy galériának ilyennek kell lenni.

A képzőművész körök további együttműködéséről Szombathelyi Árpád elmondta: folytatódik és egyre erősebb lesz. Most például hoztam magammal az erdélyi táborunk ajánlatát, és Csenki Tibor már jelentkezett is rá. Remélem többen is velünk tartanak majd, mert biztos vagyok abban, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!