Sport 2015. március 21. 17:30

Bravúros győzelemmel előzött a kézilabdacsapat

Bravúros győzelemmel előzött a kézilabdacsapat
A bajnoki éllovas Mezőtúr otthonából hozta el a kettő pontot a Kiskunfélegyházi HTK az NBII-es kézilabda bajnokság 15. fordulójában. A győzelem nagyságát jól mutatja a két együttes őszi találkozójának felidézése, amely során a félegyháziak tükörsima, 23-33-as vereséget szenvedtek el hazai pályán. A KHTK-nak sikerült a visszavágás, és ami még fontosabb, meg is előzték a tabellán a mezőtúriakat. A félegyháziak végig vezetve, 33-26-ra nyerték meg a mérkőzést.

Igazi éremcsatát vívott egymással a két csapat, hiszen a forduló előtt a házigazda és listavezető Mezőtúr mindössze egy ponttal előzte meg a harmadik helyen álló félegyháziakat.

A két együttes őszi találkozóján a Mezőtúr győzött, a KHTK-nak ez volt az egyetlen hazai veresége.

A mezőtúri találkozón a mezőnyjátékosok mellett a félegyházi kapusok is jó napot fogtak ki. A Mezőtúr játékosai sok esetben csupán hétméteresekből tudták bevenni a kapujukat. A büntetőket volt is alkalmuk gyakorolni, összesen kilencszer zörgették meg ily módon a hálót.

A KHTK végig dominált a mérkőzésen. A szünetben 17-14-re vezetett és előnyét a második félidőben növelni is tudta. A győzelemmel nagy lépést tett a csapat a bajnoki címért vívott harcban, aminek a megszerzésére továbbra is megvan az esélye.

 

 

NBII Délkelet 15. ford. 2015. 03. 21.

Mezőtúri AFC- Kiskunfélegyházi HTK (14-17) 26-33

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!