Kultúra 2015. március 27. 15:15

Pályázati felhívás középiskolásoknak

Pályázati felhívás középiskolásoknak
Az Amerikai Magyar Múzeum, a Sárospataki Képtár és Sárospatak Város Önkormányzata Domján József élete és munkássága címmel pályázatot hirdet középiskolás diákok számára.


A pályázat célja: Domján József, a 20. század egyik legjelentősebb fametsző mestere életének és munkásságának megismerése és bemutatása a diákok szemével. Az alkotó művészetének népszerűsítése a mai fiatal korosztály körében.
 

Pályázni lehet:

1., Esszé jellegű írásművel, Terjedelem: legalább egy negyed, de legfeljebb egy ív (egy ív 11 gépelt oldal, kb. 44.000 leütött karakter). Tartalmi megkötés: a benyújtott pályamű hangsúlyosan (a terjedelem 2/3-része) a szerző személyes megközelítését tartalmazza Domján József művészetével kapcsolatban.

2., Fotósorozattal és/vagy állóképes prezentációval, amely legalább 15, de legfeljebb 40 elemből áll. A fotósorozat/prezentáció nem csupán a művész munkáit tartalmazhatja. Használhatóak például archív fotók a művészről és koráról, és/vagy a pályázó olyan fotói, amelyet Domján József munkái ihlettek.

3. Mozgóképes alkotással műfaji korlátozás nélkül, amely készülhet bármely mozgóképes technikával (mobil telefon, kézi kamera, mozgóképes animáció stb.) és amely legalább 3, de legfeljebb 15 perc terjedelmű. A videó nem csupán a művész munkáit tartalmazhatja. Használhatóak például archív fotók és videók a művészről és koráról, kiállításait bemutató mozgóképek is.
 

Elbírálási szempontok

Domján József művészetének és életének személyes hangú, a fiatalok számára is vonzó bemutatása. A pályaművek eredetisége, ötletessége, az alkotók kreativitását tükröző kivitelezése. A pályamunkákat a kiírók képviselői bírálják el.
 

Díjak:

I. díj: 1 db ASUS MeMO Pad 8 tablet (kb. 50.000 Ft értékben)

II. díj: 1 db Samsung Galaxy Tab 4 tablet (kb. 40.000 Ft értékben)

III. díj: 1 db HP Stream 7 tablet (kb. 20.000 Ft értékben) Sárospatak Város különdíja: Nokia Lumia 520 okos telefon (kb. 25.000 Ft értékben)
 

A díjazott alkotásokat különböző fórumokon közzétesszük: Sárospatak Város hivatalos honlapján, az Sárospataki Képtár hivatalos honlapján, a Zemplén Televízióban. A díjakat külön rendezvény keretében kerülnek átadásra, ahol a díjazott alkotások is bemutatásra kerülnek. Erről minden pályázó külön értesítést kap.

A pályamunkák beadása, hagyományos vagy elektronikus formában (e-mail, dvd, fájlcserélő internetes alkalmazás), a név és elérhetőség megjelölésével lehetséges. A beadás helye: a Sárospataki Képtár (Sárospatak Szent Erzsébet út 14. Tel: 06-20-626-5102, [email protected]) A benyújtott pályaművek elbírálásáról minden pályázó személyes értesítést kap.
 

Benyújtás határidő: 2015. április 10.

A pályamunkák elkészítéséhez segítséget nyújthat a művész életmű kiállítása a Sárospataki Képtárban (a pályázók ingyen látogathatják a fotózás megengedett), továbbá a művész hivatalos honlapja a www.domjanart.hu címen.

További információ Bordás Istvántól kérhető (telefon: 06-20-626-5102, vagy [email protected] e-mail címen.)




 

Kövessen minket a Facebookon is!