Sport 2015. március 29. 19:45

Nehéz kezdés után magabiztos győzelem - videóval

Képgaléria
A mumusnak számító Békéscsaba együttesét is két vállra fektette a Kiskunfélegyházi HTK az NBII-es kézilabda bajnokság 16. fordulójában. A március 29-én megtartott mérkőzésen sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A KHTK elsősorban a második félidei játékának köszönhetően fölényes 34-22-es győzelmet aratott. A félegyháziak újabb sikerükkel életben tartották a bajnoki reményüket, hátrányuk továbbra is egy pont az éllovas Törökszentmiklósi Székáccsal szemben.

Az őszi 31-23-as győzelem ellenére nehéz mérkőzésre számított a Kiskunfélegyházi HTK a Békéscsabai Előre Spartacus ellen. A félegyháziak az elmúlt időszakban kiváló formában játszottak, ennek ellenére a találkozó elején nehezen vették fel a ritmust.

Az első hazai gólra egészen az 5. percig kellett várni, ami után felváltva zörrentek meg a hálók.

A békéscsabaiak jól felkészültek a KHTK játékosaiból és kemény védekezéssel szorosan tartották az állást.

A félegyháziak a 19. percben szerezték meg először a vezetést (8-7), majd a félidő hajráját megnyomva négygólos előnyt építettek ki. (14-10)

 

A fordulás után kitartott a KHTK lendülete, Ignácz Vilmos a hétméteresek értékesítése mellett átlövésekből is egyre több gólt szerzett.

A vendégek ebben az időszakban támadásépítésben is hullámvölgybe kerültek, ezt kihasználva a félegyháziak növelték a különbséget. (23-17)

 

Az utolsó 10 percnek 10 gólos KHTK előnnyel vágtak neki a csapatok. A békéscsabaiak hiába próbálkoztak kettős emberfogással, ezzel sem tudták megakadályozni az újabb félegyházi gólokat.

 

A Kiskunfélegyházi HTK a vártnál kicsit nehezebben, de 34-22-re megnyerte az összecsapást. 

 

NBII Délkelet 16. ford. 2015. 03. 29.

 

Kiskunfélegyházi HTK- Békéscsabai Előre Spartacus DSK (14-10) 34-22

 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!