Helyi hírek 2015. március 31. 13:30

A közösség szolgálatában

Képgaléria
A közösség szolgálatában
Jó hangulatú tréningen vehetett részt az a helyi civil szervezeti tag, aki megjelent a Natura Hungarica Alapítvány által szervezett programon március 26-án a Művelődési Központban.

A tréningen lehetőség nyílt arra, hogy a városunkban tevékenykedő civil szervezetek és intézmények megismerjék egymás munkáját, majd a résztvevők a pályázatírás fortélyairól hallottak előadást.

A város 3 középiskolájából 9 tanuló vett részt, akik elmondták tapasztalataikat, élményeiket az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban. A felek között konstruktív beszélgetés alakult ki.



A pályázatban tervezett mini projekt kapcsán néhányan családi napot javasoltak, mások az utcára szerettek volna kitelepülni és bemutatni tevékenységüket a nagyközönségnek. A csapat végül abban állapodott meg, hogy az azt igénylő civil szervezeteknek, az alapítvány közreműködésével, a Móra Ferenc Gimnázium önkéntesei, egy-egy bemutatkozó klipet. A videó felvételek elkészítéséhez viszont a gimnáziumnak fotós és számítógépes kiegészítőkre volt szükség, amit a Natura Hungarica Alapítvány a mini-projektre szánt pályázati forrásból fedezett.

Az elmúlt napokban el is készültek a videók a város ismert és elismert alapítványairól, egyesületeiről, melyek nemsokára megtekinthetők lesznek a www.ertekterkep.com weboldalon, illetve a civilek közösségi és weboldalain. A civilek nem titkolt célja ezzel tevékenységük népszerűsítése és nem utolsó sorban a tagok és önkéntesek toborzása.
 

A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.


 

Kövessen minket a Facebookon is!