Kultúra 2015. április 4. 11:45

Képek, versek a Passióról

Képgaléria
Képek, versek a Passióról
Képek, versek a Passióról címmel tartott előadást Bella Rózsa Pilinszky-díjas tanár, grafikusművész a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Keresztény gondolkodású emberekként a kereszténység legnagyobb ünnepére készülünk. Ez az az ünnep, ami az egész emberiség számára nagyon fontos mérföldkő. Amikor Jézus Krisztus az emberiség egészét magára véve föláldozta magát a kereszten. Ezért jött a Földre, közénk. Vállalva mindent, minden ember bűnét, megalakítja az Újszövetséget, az Úr és az ember között – mondta az előadó.

Művészetéről, munkájáról így vallott Bella Rózsa:

Művészként számomra nagyon fontos a szakrális téma. Kicsi gyerekkorom óta ebben éltem. Nagyon szeretem a tájképeket, a portrékat, a lovakat ábrázolni, de a mindennapi életemben a szakrális dolgok dominálnak. Természetesen gyakorlom is a hitemet, vallásomat.

Hat éve nyugdíjas tanár vagyok. 20-30 évvel ezelőtt azt tapasztaltam, hogy a gyerekek tátott szájjal néztek, ha a művészettörténet órákon a Bibliával kapcsolatos kérdések kerültek elő, és nagyon sokat kellett magyarázni. Ez mára megváltozott, a diákok nagyon fogékonyak és érdeklődőek ebben a témában. Egyre kevesebb jelképet kell hosszasan értelmezni.

s-r

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!