Helyi hírek 2015. április 4. 17:35

Miként lesz az ötletből vállalkozás?

Képgaléria
Miként lesz az ötletből vállalkozás?
Hogyan tudunk hétköznapjainkban megtakarítást képezni? Mire költjük a pénzünket? Hogyan épül fel egy háztartás költségvetése? Amikor befektetünk, mit jelent a kockázat, hogyan viszonyuljunk ehhez? Miként lesz az ötletből vállalkozás? Ilyen kérdésekre keresték a választ a tavaszi szünet előtti napon a Közgazdasági Szakiskola tanulói a Közgazdász Nap és vetélkedő keretében.

A kérdések megválaszolásában az Econvencio Kerekasztal Közhasznú Egyesület munkatársai, a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karának előadói segítettek. A válaszok nem előadások során, hanem a hallgatósággal közösen kialakított véleményekből alakultak ki. Ahhoz, hogy gyerekeink olyan gondolkodásmódban nőjenek fel, hogy racionális döntéseket tudjanak hozni, el tudják kerülni – a napjainkban tapasztalt – pénzügyi válságokat, ilyen foglalkozásokra van szükség – mondta el a rendezvényről Kocsisné Móczár Julianna igazgató.

A délelőtti „komolykodás” után egy játékos vetélkedő következett. Természetesen a csapatok ezúttal is közgazdasági felkészültségüket mérték össze, miközben azt is bemutatták, hogy dallal és tánccal, hogyan lehet összehozni a humán, illetve a reál-, közgazdasági műveltséget.

A vetélkedőn az első helyet a 12/B csapata szerezte meg. Második a 12/A, harmadik a 11/A gárdája lett.

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!