Gazdaság 2015. április 5. 15:15 Forrás: vg.hu

Vadásznak a magyar diákokra a külföldi csúcsegyetemek

Vadásznak a magyar diákokra a külföldi csúcsegyetemek
Becslések szerint tízezernél is több magyar fiatal tanul külföldi egyetemeken, főiskolákon. Van olyan végzős középiskolai osztály, ahol a diákok fele külföldön tanulna tovább - az ország legjobb gimnazistáira pedig fejvadászokat küldenek a csúcsegyetemek - írja a Pénzcentrum.

Becslések szerint tízezernél is több magyar fiatal tanul jelenleg külföldi egyetemeken, pontos számot azonban szinte lehetetlen mondani - tudta meg Pénzcentrum az Engame Akadémia sajtótájékoztatóján.

A külföldi továbbtanulásra felkészítő szervezet szerint a legtöbb magyar diák Nagy-Britanniában, Németországban, Ausztriában, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Dániában tanul. A külföldi egyetemeket leginkább azért szeretik a magyar diákok, mert az oktatás jellemzően inkább kiscsoportos, gyakorlat-és probléma-orientált, a tanultakat pedig sokkal egyszerűbben tudják átültetni a gyakorlatba - mondta el Könczey Kinga vezető mentor.

Vannak olyan gimnáziumi osztályok Magyarországon, ahol a diákok fele külföldi egyetemen, főiskolán tervezi a továbbtanulást. A legjobb gimnáziumokat pedig rendszeresen figyelik a világ legjobb egyetemei, hasonlóan a fociklubok játékos-megfigyelőihez.

Aki kimagasló eredményeket ér el például matematikából (mondjuk jól szerepel az OKTV-n), az számíthat arra, hogy már gimnazistaként ösztöndíj-ajánlatot tehet neki valamelyik külföldi csúcsegyetem - akár a Harvard vagy a Cambridge.


Fotó: penzcentrum.hu


 

Kövessen minket a Facebookon is!