Helyi hírek 2015. április 8. 16:00 Forrás: Petőfi Népe

Az Iszlám Állam feltörte Zsana honlapját

Az Iszlám Állam feltörte Zsana honlapját
Hazánk legnagyobb gáztározója található a településen, az önkormányzat honlapját az Iszlám Állam nevében törte fel egy hacker. Mindezt nem tartja veszélyes támadásnak, vagy annak előjelének egy biztonságpolitikai szakértő. A Klubrádiónak nyilatkozó Tarjányi Péter szerint azonban a terrorfenyegetettség nő, ezért a szolgálatoknak jobban kell figyelni.


Április 7-én este a Zsana honlapját feltörték az Iszlám Állam hackerei. Az önkormányzati honlapon Iszlám Állam egyik harcosa volt látható és egy felirat: I love IS (Szeretem az Iszlám Államot).


Az oldalra még kiírták, hogy Iszlám Állam hackerei, valamint, hogy egy Moroccanwolf nevű hacker törte fel az oldalt. A honlap megnyitása után zene is szólt.

Zsanán található az ország legnagyobb gáztározója, nem lehet tudni, hogy ennek van-e valami köze a hackertámadáshoz. Információink szerint a napokban az Iszlám Állam hackerei feltörték egy kiskunhalasi cég, valamint egy óvoda honlapját is.

Szerdán délelőtt egy rövid, teljes leállás után a zsana.hu-n újra önkormányzati tartalom olvasható. Egyelőre továbbra sem tudni, hogy valaki vagy valakik szórakoztak-e vagy valódi támadásról van szó.



 

Kövessen minket a Facebookon is!