Kultúra 2015. április 11. 08:25 Forrás: Kecseméti Katona József Múzeum

Időszaki tárlatok búcsúznak

Időszaki tárlatok búcsúznak
A hétvégén három időszakos kiállítástól búcsúzik a kecskeméti Cifrapalotát látogató közönség. Az 1848-as forradalom dicsőségére kiírt gyermekrajz és -alkotó pályázat, valamint a Máday-gyűjtemény becses relikviái, a 80 évvel ezelőtt született Dulity Tibor festőművész, közösségi embert megidéző tárlat, valamint a piarista rend 300 éve Kecskeméten folyó oktató-nevelő munkájának történetébe avató kiállítás zárul április 12-én, vasárnap késő délután.

Evvel párhuzamosan megkezdődnek az első emeleti úgynevezett "pávás" Díszterem felújításának munkálatai is, amelyhez még az elmúlt évben nyert el a Kecskeméti Katona József Múzeumot fenntartó város - önrészével együtt több mint 10 millió forintos - támogatást az EMMI-től.

Mindemellett a Cifrapalotában (hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között) folyamatosan látogathatók az avar nagyvezéri kincsek, az állandó képzőművészeti egység, a Móra Ferenc mesevilágát interaktívan bemutató vendég-tárlat és a 7. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále rangos anyaga.


Fotó: keol.hu


 

Kövessen minket a Facebookon is!