Kultúra 2015. április 11. 09:00

Van utánpótlása a félegyházi irodalmi életnek

Képgaléria
Van utánpótlása a félegyházi irodalmi életnek
Különböző stílusú és műfajú alkotások érkeztek idén is a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány vers- és prózaíró pályázatára. Ami örvendetes, hogy 34 értékes pályamű érkezett be. Tollforgatóink közül számosan először merték felvállalni, hogy alkotásukat nyilvánosságra hozzák, és vállalják a szakmai megmérettetést is – mondta el Mindák József kuratóriumi elnök a pályamunkák értékelésekor.

A díjkiosztó ünnepségen Kapus Krisztián - alapító tagként - megemlékezett a nemrégiben elhunyt Apró Ferencről, az alapítvány létrehozójáról. Ezt követően került sor a díjkiosztásra. A Constantinum tanulói előadásának köszönhetően a díjátadó közönsége a nyertes verseket és prózai írásokat is megismerhette.

A bíráló bizottság különdíjjal jutalmazta Hegyi Barbara Anna „Dávid a Duna parton című pályaművét. Az Ifjúsági különdíjat Tóth Johanna érdemelte ki „Indigókék szemek” című írásával.

Próza kategóriában Székely Gábor írását tartották legjobbnak az ítészek. Második helyre Krajcsovszki József, harmadikra Bodor Mónika alkotását sorolták.

A költők versenyét Gulyásné Fazekas Mária nyerte. A második helyezettnek járó oklevelet és díjazást Kapusné Eke Mária vehette át. A harmadik helyezett Hartmann József „Gyermekem” című alkotása lett.

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!