Gazdaság 2015. április 15. 14:25 Forrás: delmagyar.hu

Nagy rakomány, nagy bukás

Nagy rakomány, nagy bukás
Valótlan adatokat jelentett be az EKÁER-be egy Szlovákiából származó árukészlet fuvarozásakor az a vállalkozó, akinek rakományát végül a NAV munkatársai lefoglalták.

A NAV Dél-alföldi régiós EKÁER csoportjának munkatársai felfigyeltek arra az adózóra, aki Szlovákiából nagy értékű árut, traktorokat és gépalkatrészt szerzett be és indított útnak a közelmúltban.

A fuvart előzetesen ugyan bejelentette az EKÁER-be, azonban lerakodási címként egy olyan Bács-Kiskun megyei tanyavilági címet adott meg, amely egy korábbi adóhatósági vizsgálatban már fiktív székhelynek bizonyult.

A szállítmány mozgására kiemelt figyelmet fordítottak a hivatal munkatársai és kiderült, hogy a rakomány nem az állítólagos székhelyre, hanem egy másik társaság telephelyére érkezett. A NAV munkatársai a 12 millió forint értékű szállítmányt a helyszínen lefoglalták a korábban megállapított adóhiány biztosítására. Az EKÁER célja, hogy a bejelentésköteles termékek közúti fuvarozása követhető legyen, így Magyarországon ne lehessen forgalomba hozni olyan terméket, amelyet nem jelentettek be a NAV-hoz vagy hamis adatokkal próbálták leplezni az illegális kereskedelmet.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!