Gazdaság 2015. április 16. 12:45 Forrás: piacesprofit.hu

Április 30-tól lehet pályázni társasházfelújításra

Április 30-tól lehet pályázni társasházfelújításra
Az Otthon melege programban április 30-tól lehet pályázni a társasházak energetikai korszerűsítésére. A pályázatban 5-60 lakásos épületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást, pályázni a forráskeret kimerüléséig lehet majd.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára elmondta, magyarországi magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanok 70 százaléka, nagyjából 3 millió ingatlan energetikailag veszteséges.

Az energiahatékonysági fejlesztésekhez pedig minden eddiginél több forrás áll rendelkezésre a 2020-ig tartó uniós fejlesztési időszakban. A kivitelezésben részt vevő vállalkozások, vállalkozók 2015. március 16-tól regisztrálhatnak a www.zfr-th-2015.nfsi.hu a pályázati rendszerben. A sikeresen regisztrációt követően a kivitelezők listája március végétől folyamatosan olvashatók.

Az elektronikus pályázati nyitófelületen megtalálható a térítésmentes egyszerűsített regisztrálási folyamatot ismertető dokumentum, a társasház-felújítási alprogram Pályázati Felhívása, a Pályázati Útmutató és annak frissített mellékletei, továbbá az útmutatót értelmező, azt kiegészítő „Gyakori kérdések, információk” frissített változata.

Az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramjával kapcsolatos tájékoztatás a továbbiakban a www.zfr-th-2015.nfsi.hu elektronikus pályázati felületen történik.

Fotó: illusztráció



 

Kövessen minket a Facebookon is!