Sport 2013. december 20. 15:37

Lakótelepi garázsból a világbajnoki dobogóig

Lakótelepi garázsból a világbajnoki dobogóig
Kiskunfélegyházán, a Petőfi-lakótelep egyik garázsában működik immár 20 éve a Séberger SC testépítő klub. Az edzőtermet Séberger György alapította azzal a céllal, hogy felkarolja a lakótelep fiataljait, akik testépítésre vágynak, vagy éppen erősödni szeretnének. A kis garázsból indulva sok tehetséges sportoló ért el szép eredményt. Közülük is kiemelkedik Szabó Tamás, aki egészen a világbajnoki harmadik helyezésig vitte, valamint kétszeres magyar bajnok lett a súlycsoportjában.

– Tavaly decemberben egy tragikus baleset miatt az edzőteremben meghalt egyik versenyzőtársunk, Szabó József, akinek az emlékére december 21-én, szombaton 10 órától fekvenyomó emlékversenyt rendezünk a Darvas Iskolában – mondta el Séberger György, akitől azt is megtudtuk, hogy a Szabó József Fekvenyomó Emlékversenyre világbajnokokat és világcsúcstartókat is várnak. 

A rendezvény fővédnökei Szabó József nagyszülei, de gyakorlatilag az egész család megtiszteli jelenlétével az eseményt.  

– Ez a klub valójában egy baráti közösség – mondja Séberger György. - A sportszereket részben saját erőből, illetve barátok segítségével magam készítettem. A gépeket házilag mértük, vágtuk, hegesztettük össze és festettük a tagokkal. Így egy igazi baráti csapat gyűlt össze a teremben. A Cigány Kisebbségi Önkormányzattal is van együttműködési megállapodásunk, aminek keretében sokan edzenek nálunk.

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani Szabó Tamásnak, Varga Ákosnak, Szabó Zoltánnak és Kozák Imrének az erőfeszítésekért és támogatásért. Nélkülük, és a családom nélkül nem tudnánk ezt a lehetőséget nyújtani azoknak a tehetséges embereknek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy drága edzőtermekbe járjanak.

A Séberger SC szeretettel vár minden érdeklődőt december 21-én, szombaton 10 órától a félegyházi Darvas Iskolába, ahol a Szabó József Fekvenyomó Emlékverseny keretében világbajnokok és világcsúcstartók méri össze tudásukat.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!