Kultúra 2015. április 20. 17:55

Gépész napok: 2015

Gépész napok: 2015
Az idei évben XXXI. alkalommal rendezte meg a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményében a Gépész napokat.

A programok sora hétfőn Stand Up matematika órákkal kezdődött, amelyeket Holló- Szabó Ferenc, az ELTE matematikusa tartott meg a diákok számára. Délután az érdeklődők megismerkedhettek a 3d-s nyomtatás titkaival, illetve ezzel egy időben zajlott az osztályok közötti foci, valamint a COD4 verseny. A bátrak részt vehettek egy 15 km-es gyalogtúrán is.

A keddi napon állásbörzét tartottak elsősorban a végzős diákok számára, de az érettségi előtt állók is hasznos ismereteket szerezhettek a duális képzéssel kapcsolatosan. Délután horgászverseny, kiütő bajnokság, művészeti- és barkács kiállítás, FIFA 2015 és Heartstone- verseny várta a diákokat. 

Szerdán minden osztály maga gondoskodott az ebédről. 10 órától füstbe burkolódzott az iskolaudvar, és finomabbnál finomabb ételek főttek a bográcsokban, illetve sültek a tárcsákon, grillsütőkön. A főzéssel párhuzamosan ping- pong- és sakkverseny zajlott. A diákok megismerkedhettek a Dakar-t is megjárt versenykamionnal, illetve terepjáróval. Igazi különlegesség volt a kiállított Opel Insignia, illetve Maserati sportautó, amelybe a diákok is beülhettek. Az egyes osztályok kötélhúzásban, kamionhúzásban is összemérhették erejüket. A délelőtt során trial- bemutató és dekázó verseny színesítette a programot.

A Gépész napokon tiszteletét tette a segesvári testvériskola egy csoportja is, amely hétfőn este érkezett meg Kiskunfélegyházára. A erdélyi csoport kedden Pannonhalmán és Balatonfüreden vendégeskedett, a szerdai nap délutánján pedig a városi uszodában pihente ki a Gépész napok fáradalmait.

A programsorozat csütörtök délelőtt véradással zárult.

 

Az idei évben is igen változatos programokon vehettek részt a diákok, köszönjük mindenki támogatását, aki hozzájárult a programsorozat sikeréhez!

 

 

Rokolya Csaba, igazgató, Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézménye

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!