Program 2015. április 23. 10:30

Diákok vetélkedője az Emlékparkban

Diákok vetélkedője az Emlékparkban
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 2006. óta évente megrendezi a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozatot. A többfordulós vetélkedő látványos döntője az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban április 25-én, szombaton lesz.




A vetélkedőt a környezettudatosság, a hagyományok tisztelete és ápolása, a tanulók szemléletének tágítása és az iskolai oktató-nevelő munka támogatása hívták életre. A tudáspróba idáig közel 6000 diákot szólított meg határainkon innen és túl, komoly elszántságot, kitartást, alkotókészséget igényelve a nevezőktől.Az idei évben közel 120 csapat jelentkezett, közel 500 versenyzővel, határainkon innen és túlról. Idén újabb területtel bővült azon területek sora, ahonnan versenyzőink érkeznek, ugyanis Csantavér csapataival immár bekapcsolódott a Délvidék is.

Ebben az évadban az I. világháború, valamint Hunyadi János kora mentén készültek a feladatok, de persze nem maradtak el a természetismereti-, művészeti témájú feladatok sem. A kreatív feladatok megoldásában rendkívül magas színvonalú munkákat értékelhettek az Emlékpark munkatársai. Ezekből az alkotásokból kiállítás is nyílik, ahol a Park látogatói egészen az idény végéig megtekinthetik a gyerekek munkáit.

A vetélkedő döntőjén - szellemi és fizikai próbák során - idén az előzetes fordulók korosztályonkénti legjobb 14-14 csapat vesz majd részt, ahol értékes ajándékokkal gazdagodhatnak a versenyzők.
 

Verseny kezdete: 2015. április 25., szombat 10 óra

Eredményhirdetés időpontja: 2015. április 25., szombat 16 óra

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (6767 Ópusztaszer Szoborkert 68.)



 

Kövessen minket a Facebookon is!