Sport 2015. április 28. 16:35

Sikeres vizsgát tettek a félegyházi Wing Tsunosok

Képgaléria
Sikeres vizsgát tettek a félegyházi Wing Tsunosok
Si Jo Leung Ting Nagymesteri Szemináriumot és Jubileumi Nemzetközi Gálát rendeztek áprilisban Budapesten, ahol a kiskunfélegyházi klub vezetője, Tihanyi Mihály és tanítványa, Dombovári Henrik is részt vett. A mestervizsga mindkettőjük számára nagy előrelépést hozott. A helyi klubvezető instruktor, Tihanyi Mihály Si Hing sikeres 3., Dombovári Henrik instruktor-helyettes pedig sikeres 1. mestervizsgát tett. Henrik Félegyháza legfiatalabb mestere lett, ami 16 évesen hatalmas eredmény.

Idén tavasszal nagy események, évfordulók ideje jött el az E.E.W.T.O. (Kelet- Európai Wing Tsun Szövetség) minden Mesterének és Tanítványának életében. Alapvetően a stílus nevének (Gyönyörű Tavasz) eljötte is nagy öröm, de 2015-ben attól is különleges volt április második hétvégéje, mert ekkor jött el Si-Jo Leung Ting Nagymester Hong-Kongból, hogy mint minden évben, elméleti és gyakorlati útmutatókat adjon, személyesen győződhessen meg a kelet- európai kung fusok felkészültségéről, szakmai tudásukról. Láthatóan nagyon jól érezte magát a Nagymester, rengeteg apró nüanszot, lényegesen fontos pontot mutatott be a gyakorlatok kielemzése közben, majd javította a diákok munkáját, fokozatoktól függetlenül.

 

A két napos szemináriumot nagyszabású Nemzetközi Gálaműsor zárta, amit a Ferihegyi 1-es Termináljának Rendezvényközpontjában rendeztek meg, és amelynek apropója egy négyszeres évforduló (Leung Ting 55.éve kezdte útját a Gyönyörű Tavasz ösvényén, Slavko Truntic Mester 35 éve alapította meg az E.E.W.T.O.-t, Si Fu Máday Norbert 45. születésnapja, és a Magyar Wing Tsun Egyesület megalapításának 30. évfordulója) volt idén.

 

Óriási érdeklődés kísérte a telt házas Gálát, amelyen kosztümös és mai bemutatók, látványos, múltat és mérföldkőnek számító eseményeket életre keltő koreográfiákat láthattunk a színpadon, a nemzetközi színtér legnagyobbjaitól.

 

A rendezvény fővédnöke Simicskó István, Sportért és ifjúságért felelős államtitkár úr volt, aki Máday Si Funak egy Állami Elismerő Díszoklevelet is átadott eddigi munkásságáért. Külön öröm volt látni, ahogy a Hong-Kongból érkezett Nagymester is folyton fotózott, és figyelemmel kísérte az előadásokat. A Gála végén a születésnapi torta sem maradhatott el, együtt ünnepelt Mester és Tanítvány.

 

Életre szóló élmény volt a jelenlévőknek, és a szereplőknek egyaránt a Wing Tsun Ünnep, és a Gyönyörű Tavasz töretlen virágzása…

 

Tihanyi Mihály Si Hing

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!