Helyi hírek 2015. április 29. 11:00

Várja a lakosság észrevételeit az önkormányzat

Várja a lakosság észrevételeit az önkormányzat
Mint arról korábban már hírt adtunk: Félegyháza is elkészíti a település fő fejlesztési irányait kijelölő Integrált Területfejlesztési Stratégiát. Annak érdekében, hogy a megszülető dokumentum a lehető legszélesebb kör igényeire adjon választ, az önkormányzat szeretné felmérni a félegyháziak elvárásait, szükségleteit, ötleteit, javaslatait.

- Célunk egy olyan stratégia megalkotása, amely a lakosok érdekében, az ő észrevételeiket beépítve készül el. Ezért együttműködésre, együttgondolkodásra hívjuk a félegyháziakat - fogalmaz Németh Péter, kiskunfélegyházi ITS városi koordinátor.

Kiskunfélegyháza Integrált Területfejlesztési Stratégiájáról bővebb információt a www.kiskunfelegyhaza.hu/its weblapon találnak az érdeklődők. Innen letölthető a terv első, véleményezhető változata. Mint azt Németh Pétertől megtudtuk, az ITS terv megalapozó munkarésze készült el. Ebben a dokumentumban egyelőre a múlt, a jelen és a problémák ismertetése olvasható, a célok és a jövő pedig június elejére körvonalazódik. Jelenleg tehát a vizsgálati tervrész olvasható a weblapon. A szakember arra biztatja a városlakókat, véleményezzék bátran a leírtakat!

- Örömmel vesszük, ha rámutatnak a hiányosságokra, tévedésekre, hibákra, ha minél többen jelzik saját maguk és környezetük igényeit. Azaz: most meg lehet üzenni az önkormányzatnak hogy mit fejlesszen és mit tervezzen be a várostervbe. A véleményeket folyamatosan várjuk és feldolgozzuk - mondta el Németh Péter.


 

Kövessen minket a Facebookon is!