Helyi hírek 2015. április 30. 09:00

Kiváló élelmiszer- és vegyiáru eladók

Kiváló élelmiszer- és vegyiáru eladók
Április 15-17. között rendezték meg a speciális szakképzésben résztvevő tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét Győrben. A Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 4 tanulót indított élelmiszer- és vegyiáru eladó szakmában az elődöntőn, ahonnan ketten a döntőbe jutottak.

Az első napon munka-, baleset- és tűzvédelmi oktatáson vettek részt a fiatalok, majd a gyakorlati vizsga helyszínének (Interspar – Győr) bejárása következett. A második napon 8 órától az "Élelmiszerek és vegyi áruk forgalmazása" modulból tettek sikeres vizsgát a tanulók, majd írásbeli képességeikről tettek bizonyságot "A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése" modulból. A harmadik napon voltak a szóbeli feleletek "Az áruforgalom lebonyolítása" modulból, de ezen a délutánon dőlt el az is, hogy ki milyen helyezést ért el.

A Kiskunfélegyházi Speciális Szakiskola versenyzői kiválóan szerepeltek, hiszen az induló 350 tanulóból élelmiszer- és vegyiáru eladó szakmában Zsemberi Hajnalka az előkelő 3. helyet szerezte meg, így mindhárom modulból vizsgamentességet szerzett, Bite Tamás pedig egy modul alól mentesült.

Felkészítő tanáraik: Györgyiné Mészáros Erzsébet, Szabó Péterné és Kovácsné Seres Andrea voltak.


 

Kövessen minket a Facebookon is!