Helyi hírek 2015. április 30. 07:00

Testületi ülés 38 napirendi ponttal

Testületi ülés 38 napirendi ponttal
A meghívó szerint 38 napirendi pontot tárgyal meg mai, április 30-i ülésén a félegyházi képviselő-testület. A városatyák többek között a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet támogatási kérelméről, a házi szennyvízhálózat kiépítésének szociális támogatásáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a Honvéd Sportpálya bérbeadásáról, és a Dózsa György Általános Iskola intézményvezetői pályázatának véleményezéséről hoznak határozatot.

A képviselők megvitatják a TOP-INVEST 2001 Kft-vel felnőtt háziorvosi ellátás biztosítására kötött vállalkozói szerződés módosítását érintő napirendi pontot és a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületével kötendő együttműködési megállapodást, továbbá döntenek a Móczár Károly emléktábla felállításáról. A képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között szerepel a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet pénzügyi szervezeti és jogi átvilágítása is.

Mint ismert, a képviselő-testület még tavaly év végén határozott úgy, hogy a VSZKSZ 2013-2014. évi gazdálkodását független auditorral átvizsgáltatja. Azóta ez megtörtént, a meghívásos pályázat alapján egy budapesti ügyvédi iroda kapott megbízást arra, hogy a VSZKSZ pénzügyi-számviteli, működési és jogi átvilágítását elvégezze. A vizsgálat 2015. február 19. napjától március 31. napjáig tartott, és kiterjedt a szervezet 2014. évi működésének áttekintésére pénzügyi-számviteli, jogi és működési területen, a személyi állomány felmérésére, a végzett feladatkörök ellenőrzésére, és a tevékenység átvilágítására.

Amennyiben a városatyák elfogadják a határozat-tervezetet, úgy az összegző jelentés javaslatai alapján intézkedési terv készül a javaslatok megvalósítása érdekében.

Kövessen minket a Facebookon is!