Helyi hírek 2015. április 30. 14:20 Forrás: Petőfi Népe

Európa ifjúsági fővárosa pályázat: Kecskemét a legjobb öt között

Európa ifjúsági fővárosa pályázat: Kecskemét a legjobb öt között
Kecskemét bejutott az öt döntős város közé a 2018-as Európa ifjúsági fővárosa pályázaton. Már csak Manchester, Perugia, Újvidék és Cascais a vetélytárs.

- Ez fantasztikus, nagyon boldog vagyok! - mondta Farkas Gábor, a Csiperó szervezője, egyúttal az egész kecskeméti pályázati folyamatot elindító, civilekből, intézményvezetőkből, helyi fiatalokból álló KIFLI (Kecskemét Ifjúsági Főváros Liga) tagja, nem sokkal azt követően, hogy az Európai Ifjúsági Fórum közzétette az öt döntős város nevét. Manchester, Cascais (Portugália), Perugia és Újvidék mellett Kecskemét is állva maradt a versengésben.

- Bíztam a továbbjutásban, hiszen nagyon jó munkát végzett a pályázatot író és menedzselő csapat. De nagyon erős volt a mezőny, hiszen húsz város indult, köztük olyan Európa vagy világszerte ismert városok, metropoliszok is, mint Ankara, Isztambul, Nápoly, Pozsony vagy Lárnaka. Nekünk a gyenge oldalunk az volt, hogy nincsenek nemzetközi kapcsolataink Európa-szerte, de ezt tudtuk ellensúlyozni az internetes megjelenésekkel. Több mint 9 ezren lájkolták facebook-oldalunkat, ezzel elsők lettünk, és ezt is figyelte a zsűri, hiszen mutatja, milyen a pályázat társadalmi beágyazottsága. Rengeteg akció indult az elmúlt hetekben, felpezsdült az ifjúság és a felnőttek is. Nagyon sokan csatlakoztak, küldtek biztatást, jelezték támogatásukat vagy ajánlották fel segítségüket - folytatta Farkas Gábor. Hozzátette: természetesen a szerda este az ünneplésé, de a munka java csak most következik. Hiszen június végéig be kell adni az újabb pályázati anyagot.

- Ezzel már most nagyon jól állunk, hiszen ebben a körben a tervezett rendezvényeket kell bemutatni, ennek a fele pedig már fiókban van. De jön majd a zsűri látogatóba, figyelik az előkészületeket, ezért is fontos lesz, hogy minél többen tudomást szerezzenek arról, hogy Kecskemét 2018-ban Európa ifjúsági fővárosa szeretne lenni. Ez az ügy minden embert összeköt, a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket. Össze kell fogni a sikerért! Hogy mekkora az esélyünk a végső sikerre? Öt versenyző van, így húsz százalék. Helyesebben húsz százalék és egy vastag paraszthajszál. Reméljük, hogy helyt állunk és valamivel jobbak leszünk, mint a többiek - mondta Farkas Gábor.

Az öt közül novemberben nevezik meg a győztes várost.


 

Kövessen minket a Facebookon is!