Program 2015. április 30. 16:30 Forrás: MTI - keol.hu

Európa-napot szervez május 9-én Kecskeméten a Katona József Könyvtár

Európa-napot szervez május 9-én Kecskeméten a Katona József Könyvtár
Országszerte 18 helyszínen várják színes programokkal, nyereményjátékkal a családokat május 1. és 11. között az Európa-nap alkalmából. Kecskeméten a Katona József Könyvtár május 9-én, szombaton szervez programokat ebből az alkalomból.

A Katona József Könyvtár facebook oldalán ez olvasható: „Ünnepelje velünk az Európa-napot 2015. május 9-én (szombaton) Kecskeméten a Piaristák terén a Katona József Könyvtár előtt! Játékokkal, kvízekkel és hasznos európai uniós információkkal és 16 órától a Mosolyra Hangolókkal várjuk az érdeklődőket. Az idei EU-totónk fődíja egy brüsszeli utazás. Minden program ingyenes!"

Az Európai Bizottság magyarországi képviselete kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az Európai Parlament tájékoztatatási irodájával és a Europe Direct tájékoztató hálózattal együtt ingyenes gyermek- és családi programokat szerveznek, továbbá a Europe Direct irodák munkatársai adnak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról. Az érdeklődők információkat kaphatnak az EU munkahelyteremtéssel, beruházásokkal, éghajlatváltozással, energiapolitikával kapcsolatos céljairól is.

A programot idén is kvízekkel, játékokkal színesítik, az Európa-totót helyesen kitöltők között pedig egy négynapos, kétszemélyes brüsszeli utazást sorsolnak ki.

Az idei Európa-napi rendezvények felhívják a figyelmet arra, hogy milyen jelentős mértékben járul hozzá az unió Magyarország megújulásához, a nemzetközi fejlesztés európai éve alkalmából pedig arra, milyen sokat tud tenni Európa a fejlődő országokért - írták.

A programokat Kecskeméten, Békéscsabán, Zalaegerszegen, Hatvanban, Tatabányán, Salgótarjánban, Szegeden, Nyíregyházán, Kaposváron, Szombathelyen, Győrben, Budapesten, Szolnokon, Szekszárdon, Debrecenben, Pusztaszabolcson, Veszprémben és Miskolcon rendezik meg.

Az Európa-napot annak emlékére tartják meg minden évben, hogy Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban új európai politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel, és ez a javaslat alapozta meg az Európai Uniót.


 

Kövessen minket a Facebookon is!