Helyi hírek 2015. április 30. 19:20

Sok az elégedetlenség a vízvezeték rendszer építése körül

Képgaléria
Sok az elégedetlenség a vízvezeték rendszer építése körül
Örülnek a városlakók annak, hogy megújul a vízvezeték- rendszer, de az örömbe sok üröm is vegyül. A Bajcsy utca lakói arra panaszkodnak, hogy a csövek lefektetése után, hetek óta betemetetlen árkok, a közútra felhalmozott balesetveszélyes halmok vannak. A kapubejáró sem használható mindenütt.

Panaszukat elmondták Hartyányi Gyulának, az önkormányzat beruházásáért felelős munkatársának is. A Félegyházi Közlöny megkeresésére Hartyányi elmondta, jogos a lakók panasza. Hivatalból megkereste a kivitelezőt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt fejezzék be a munkálatokat. A balesetveszélyt szüntessék meg, és használhatóak legyenek a kapubejárók is. 

Felkerestük a kivitelező projektmérnökét is a kérdéssel, hogy mire számíthatnak a félegyháziak?

Bense Ferenc elmondta, hogy a „Kék-víz” ivóvízminőség-javító program keretében cserélik ki az elhasználódott csőrendszert. Amikor elkészül egy-egy szakasz, azt nyomáspróba alá kell helyezni, és csak utána kerülhet sor a végleges helyreállításra. Az érintettek arra számíthatnak, hogy a Bajcsy utcában éppúgy, mint a Kisfaludi- és a Nefelejcs utcában a jövő héten felszámolják a munkaterületeket, normalizálódhat a közlekedés. Amikor ezt befejezték, utána a Kazinczy utcában kezdik meg a munkálatokat.

Hozzátette, az átvágásokat, aszfalthibákat egyelőre zúzott kővel oldják meg, de a nyár beköszöntével az aszfaltozást is megkezdik. A program befejezésekor mindent az eredeti állapotban adnak át.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!