Helyi hírek 2015. május 2. 07:30

Életeket mentettek

Életeket mentettek
2014-ben 400 káresete volt a félegyházi tűzoltóknak. 119 tűzeset mellett 196 műszaki mentésben vettek részt, 56 téves jelzést kaptak, 29 alkalommal pedig kiérkezés előtt felszámolt káresethez vonultak. Más tűzoltóságok kérésére 41 alkalommal nyújtottak segítséget – derül ki a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2014. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolóból, amit áprilisi ülésén fogadott el a képviselő-testület.

A műszaki mentések közül 2014. év elején a legjellemzőbb beavatkozás az eső és belvíz eltávolítása, valamint a nyári viharkárok felszámolása volt. Ez nem csak a víz elvezetését jelentette, hanem megrongálódott épületszerkezete helyreállítását, megdúcolását is, valamint veszélyes fák, faágak eltávolítását.


Továbbra is jelentős számú volt a közúti baleseteknél történő beavatkozás, de segítettek a félegyházi tűzoltók műszaki mentéseknél, épületomlásnál, méhraj befogásánál, állatmentésnél is.

2014-ben tűz következtében két személy sérült meg és ketten elhaláloztak. Belesetben, káresetnél 36 fő sérült meg, ketten pedig életüket vesztették. E káresetek többsége közlekedési baleset volt.


Fotó: Kürti László



 

Kövessen minket a Facebookon is!