Helyi hírek 2015. május 3. 08:30

Már csak egy évre választott új intézőbizottságot a víziközmű társulat

Képgaléria
Már csak egy évre választott új intézőbizottságot a víziközmű társulat
Április 29-én ülésezett a Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat küldöttgyűlése az Innovációs Központban. Napirenden szerepelt a számviteli törvény szerinti éves beszámoló és zárómérleg elfogadása, valamint az Intézőbizottság beszámolója a 2014. évről. A szennyvízcsatorna beruházás III. ütemének műszaki átadása egy évvel ezelőtt történt, így május 8-án várható a projekt garanciális bejárása.

A lakossági bekötések tavaly júliusban kezdődtek, a rákötési arány jelenleg 83 százalék. A 2,36 milliárd forint nettó értékű beruházás forrásösszetétele az induláshoz képest jelentősen megváltozott: 95 % KEOP támogatás és 79 millió forint EU önerőalap mellett csak 51 millió forint lakossági érdekeltségi hozzájárulásra volt szükség. Korábban a társulat tagjait képviselő küldöttek az önkormányzattal egyetértésben úgy határoztak, hogy a csatornázásra fel nem használt maradvány összeget a kritikus állapotban levő utcák teljes pályás útfelújítására fordítják, hasonlóan a korábbi ütemekhez.

Ezzel kapcsolatban olyan jogértelmezési, hatásköri kérdések merültek fel, melyek tisztázása után lehet csak a kiválasztott utcák aszfaltozásáról véglegesen dönteni, illetve a társulat elszámolási eljárásának megindításról határozni. A projektzárás közeledtére való tekintettel a társulat tisztségviselőit már nem 5, hanem csupán egy év időtartamra választották meg a küldöttek.

Az újjáalakult intézőbizottság elnöke továbbra is Kiss Kálmán Tibor, az ellenőrző bizottság elnöke pedig Patakiné Dr. Terjék Mária maradt.


 

Kövessen minket a Facebookon is!