Sport 2015. május 3. 20:40

Az Astra nyerte a „góllövő versenyt”

Képgaléria
Az Astra nyerte a „góllövő versenyt”
Szórakoztató, gólokban gazdag mérkőzést játszott az Astra Kiskunfélegyházi Bulls és a DVTK- Vénusz a női futsal NBI felső- ági rájátszásának 9. fordulójában május 3-án. Az Astra már bajnokként, tét nélkül lépett pályára a Kész Arénában. A lányok nem vették fél vállról az összecsapást. Kicsit lazább védekezéssel ugyan, de kiváló támadójátékot bemutatva 11-6-ra megverték a diósgyőrieket.

Kupa és bajnoki sikerrel a zsebben utolsó hazai tétmérkőzését játszotta az Astra Kiskunfélegyházi Bulls a 2014/15-ös szezonban. A csapat a dobogóért harcoló DVTK- Vénuszt látta vendégül. Az Astra számára már csak presztízs tétje volt a találkozónak, míg a vendégek a legjobb helyezés elérésére törtek a bajnoki tabellán.

 

A 6. percig kellett várni az első találatra, a kiváló formában lévő Szabó Boglárka kezdte meg a gólgyártást. (1-0)

A diósgyőriek a 11. percben ugyan egyenlítettek, de mindössze néhány percig örülhettek a kedvező eredménynek. Előbb Megyes Ágnes, majd Szabó Boglárka és Kakuszi Adrienn is bevette a kapujukat. (5-1)

Félidőben a mesterhármasig jutó Szabó Boglárka vezetésével, megnyugtató 5-1-es Astra vezetés alakult ki.

 

A fordulást követően egyik csapat sem a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A DVTK nyílt támadójátékot vállalt fel. A kockáztatásnak köszönhetően mindkét kapu előtt számtalan lehetőség adódott.

A helyzetekkel az Astra sáfárkodott jobban. Amíg a vendégek ziccereket hibáztak, addig az Astra meglógott ellenfelétől. (7-2)

Innen rövid időre ugyan, de visszakapaszkodott a DVTK (7-5), de nem tudták szorossá tenni a hajrát.

A bajnokcsapat szépségdíjas gólokat jegyezve, Szabó Boglárka vezérletével újra elhúzott és esélyt sem hagyva eldöntötte a mérkőzést. (11-6)

 

Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls utolsó találkozóját az Univerzum otthonában játssza május 16-án. Ezt követően a tervek szerint Kiskunfélegyházára is elhozzák a bajnoki címért járó érmeket és trófeát.

 

Női Futsal NBI Felső-ág 9. ford. 2015. 05. 03.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls- DVTK-Vénusz (5-1) 11-6

Gólszerzők: Szabó Boglárka 6. p., 17. p., 19. p., 23. p., 24. p, 35. p., 39. p, Kakuszi Adrienn 18. p, Megyes Ágnes 13. p., Gál Tímea 33. p., 34. p., ill. Bernáth Csilla 11. p., Váradi Cintia 24. p., 28. p., 32. p., 37. p., Miliczki Noémi 26. p.

 

Női Futsal NBI Fel-ág 10. ford. 2015. 05. 16. – Záró forduló

/Csömöri Sportcsarnok/

Univerzum- Astra Kiskunfélegyházi Bulls

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!